AK Parti, Erzurum´da listeleri değiştiriyor mu ?

Erzurum erken seçim için hareketlenmeye başladı. AK Parti´nin 7 Haziran seçimlerinde ki milletvekili listesinin değişeceği konuşuluyor.

AK Parti, Erzurum´da listeleri değiştiriyor mu ?

 

ERZURUM HABER 25: AK Parti´nin üç dönem kuralında esnemeye gitme yönünde eğilim göstermesi ve üç dönem kuralını 7 Haziran seçimlerinde atlatan Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ´ın yeniden Erzurum´da aday yapılması için bazı çevrelerin kulislere başladığı öğrenildi. Recep Akdağ´ın Erzurum´dan aday olmak istemediği ancak bazı kadim dostları ve Erzurum İl yönetiminden bazı isimlerin Recep Akdağ´ı Erzurum´dan yeniden aday gösterilmesi için kulis yapmaya başladı.

Zehra Taşkesenlioğlu İstenmiyor!

Zehra Taşkesenlioğlu´nun Erzurum´dan yeniden aday gösterilmesinden doğabilecek rahatsızlıklar ise şimdiden çeşitli çevrelerde kendini gösteriyor. Erzurum dışından bir adayın Erzurum´dan aday gösterilmesine tepkilerin de olacağı öğrenildi. AK Parti Genel Merkezi´nin ise 3 dönemlikleri büyükşehirlerde aday göstereceği bildirildi.

2 BAKAN 1 BAŞKAN

Öte yandan AK Parti Erzurum Listelerinde İlk 3 Sıranın şöyle olacağı söyleniyor. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan´ın isminin ilk üç sıralamada olacağı kulislerde konuşuluyor. 

 AK Parti´nin Erzurum stratejisi

AK Parti´de aday adayı listesi belirlenirken İl başkanları aranarak milletvekilleriyle ilgili tercihleri sorulacağı belirtiliyor.

Seçim propagandalarında büyükşehirler ve oy kaybının yaşandığı Doğu-Güneydoğu´ya ağırlık verileceği öğrenildi.

Erken seçimde öncelik ekonomi olacağı gibi dolar kaosuna da son verileceği belirtiliyor.

Başta Erzurum olmak üzere bir çok şehirde İl başkanları seçim bölgelerindeki oy kaybına neden olan etmenleri madde madde sıraladığı genel merkezde, aday listesinde değişim istediği öğrenildi.

Genel Merkeze, teşkilatla, tabanla uyumsuz isimler hakkında veryansın edildiği belirtiliyor.

Ahde vefa kapsamında eski teşkilat mensuplarına yönelik ziyaretlere ağırlık verilmesi isteneceği gibi Erzurum´da kadın ve genç oylara dönük toplantıların yapılması da planlanıyor.

Erzurum´da il ve ilçe teşkilatlarının halkla buluşmasına yoğunluk verileceği sözüne itibar edilen isimlere ziyaretler yapılarak destek isteneceği konuşuluyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false