AK Parti´nin seçim beyannamesinde neler var?

İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Efkan Ala, Kanal A ekranlarında AK Parti´nin 4 Ekim´de açıklayacağı seçim beyannamesine ilişkin ipuçları verdi.

AK Parti´nin seçim beyannamesinde neler var?

 

Kanal A´da Fatin Dağıtanlı´nın hazırlayıp sunduğu Türkiye´nin Seçimi Özel programına konuk olan İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Türkiye siyasetinde kadrolu bir muhalefet olduğunu belirtti.

Ala, katıldığı programda AK Parti´nin seçim vaatlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İşte Ala´nın o konuşmasından satır başları:

Bizde kadrolu muhalefet anlayışı var

"Bizde kadrolu muhalefet anlayışı var. Şimdi şöyle bir hatırlatma yapayım. Türkiye´de 80´li yıllardan sonra, daha öncesine gidersek daha başka örnekler de verebiliriz ama... İki önemli siyasi figür, rahmetli Özal ve şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aynı mihrakların, aynı ittifakların, aynı yöntemleri ile hedefte. Aynı başlıklarla saldırıyorlar. Aynı yerden mektup yazıyorlar. Aynı cümleleri kurarak muhalefet ittifak yapıyor.

İki siyasi aktörün ortak özelliğine baktığımız zaman ikisi de lider. yani parti genel başkanlığını aşmış, Başbakanlığı aşmış, Türkiye sınırlarını aşmış ve lider olmuş. Normalde vatandaşın ihtiyaçlarını baz alan bir muhalefet olsa bunlar böyle bir liderin arkasında dururlar. Ama muhalefetin tabanı böyle değil. Yüzde 52 oyu Sayın Cumhurbaşkanımız sadece AK Parti tabanından almadı. Diğer partilerin tabanı da aslında bunu onaylıyor.

Biz referandumlara gittik yüzde 69´lara kadar oy aldık. O zaman iki parti muhalefet partisiydi mecliste karşı çıkmışlardı ama halk ona rağmen ben seçeceğim dedi. Şimdi partilerin tabanı ile muhalefet yöneticilerini kesinlikle ayırmak lazım. Taban Türkiye´nin hedefleri ile uyuşuyor. Gördüğü zaman bir ışık, geliyor destekliyor. Bakın bu çok açık bir şey işte rakamlar ortada. Ama muhalefet yöneticileri demokrasinin gereğini yapmadıkları için halktan ayrı düşüyorlar. Nedir demokrasinin gereği seçim kaybettiklerinde istifa etmeleri gerekir."

"Ben şunu bilirim ben Sayın Cumhurbaşkanımızla da yakından çalışma fırsatı buldum. Sayın Cumhurbaşkanı iki şeye bakar. ´Halk ne diyor, halk ne diyor.´ Başka bir şeye bakmaz. O nedenle ´Halk ne diyor´ noktasına gelmeyenlerin anlayabileceği siyasi bir aktör değil."

AK Parti´nin seçim beyannamesi ne zaman açıklanacak? Vaatleri neler?

"Şimdi 4 Ekim Pazar günü Sayın Başbakanımız, seçim beyannamesini açıklayacak. Ve orada Türkiye için ortaya koyduğumuz yeni hedefleri, projelerimizi, devam ettireceğimiz projeleri, toplum kesimlerine yapacağımız iyileştirmeler, gençlerimize, emeklilerimize, çalışan kesimimize, engellilerimize, tarım kesimine kısaca hepsine yönelik Türkiye´nin imkanlarını dikkate alan ve bir cebinden koyduğunu öbür cebinden almayacak, bir ekonomi anlayışıyla sosyal kesimleri kapsayan ciddi beyanname açıklanacak."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı