Başkan Orhan,?Gelişen Kentler Zirvesi?nde konuştu?

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 8´incisi Erzurum´da düzenlenen ?Gelişen Kentler Zirvesi´ne katıldı.

Başkan Orhan,?Gelişen Kentler Zirvesi?nde konuştu?

 

 

Türkiye´nin gayrimenkul platformu olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen ?Gelişen Kentler Zirvesi´ Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi´nde yapıldı.

Zirvede Başkan Orhan, Sabah Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz´un moderatörlüğünü yaptığı ´Cazibe Kentler´ başlıklı oturumda, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile birlikte cazibe merkezleri programı kapsamında bölgenin yatırım potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Aziziye ilçesinin termal turizm potansiyeli ile ön plana çıktığını aktaran Başkan Orhan, yatırımcılar açısından ilçenin oldukça cazip bir merkez olduğuna etti. Başta ulaşım olmak üzere, birçok avantaja sahip ilçe olduklarının altını çizen Başkan Orhan, havalimanına 5 dakika, Palandöken Kayak Merkezine 17 km, Konaklı Kayak Merkezine de 22 km mesafede olan ilçenin termal yatırımcılar açısından büyük potansiyeller barındırdığını vurguladı. Erzurum´un kayak ve termal turizmin bir arada yaşanabildiği ender bölgelerden birisi olduğuna da vurgu yapan Başkan Orhan, ?Palandöken´de gündüz kayak yapan birinin, akşam da termalde günün yorgunluğunu ve stresini atması mümkün. Belediyemiz iştiraklerinden olan Ilıca Termal Tesislerinde beş yıldız konforunda bir butik otelimiz var. 125 yatak kapasiteli otelimiz kış sezonunu dolu dolu geçiriyor. Biz bu manada girişimcileri yeni termal yatırımlar için ilçemize davet ediyoruz. İlçemiz jeotermal kaynaklar bakımından zengin bir potansiyele sahip olduğu gibi, arsa tahsisi noktasında da belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.? ifadeleriyle yatırımcıları ilçeye davet etti.

Erzurum´un kış turizmi ile birlikte termal turizm merkezi potansiyeli ile de ön plana çıktığına işaret eden Başkan Orhan, bu durumun sadece Ilıca ve Aziziye ölçeğinde değil, Erzurum´un bir çok noktasında termal kaynakların olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında GYODER´in ´Erzurum İli Yatırım Alanları Vizyon Raporu´na da atıfta bulunan Başkan Orhan, ?Rapora göre, Erzurum´da geçen yıl yaklaşık 340 tane yapı ruhsatı verilmiş ve bunların yaklaşık 250 tanesini Aziziye Belediyesi olarak biz verdik. Çünkü Erzurum´da yapılaşmanın ve nüfus artışının en fazla olduğu ilçe Aziziye? Bir yıl içinde nüfusumuz 53 binden 57 bine çıktı. Bu bağlamda Erzurum´un gelişen ve değişen yüzü Aziziye oldu. Konut ve yaşam merkezi yatırımlarında da ilçemiz tercih edilen alanların başında geliyor. İlerleyen süreçte bu gelişime ve değişime paralel olarak, ilginin daha da artacağına inanıyorum.? ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, ?Gelişen Kentler Zirvesi?nin Erzurum´da düzenlenmesine katkı sunan Büyükşehir Belediyesi´ne ve GYODER´e de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli