Canım Çığa Erzurumlu futbolcular..

Naci Ergen´in Kaleminden

Canım Çığa Erzurumlu futbolcular..

Kulüpler için alt yapının ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yoktur. Tüm spor branşlarında miniklerden başlayıp yıldızlara, ardından gençler ve sonrasında büyükler kategorileri vardır. Futbol´da da bu böyledir. Kulüpler öncelikli olarak sağlam bir alt yapı oluşturmanın çabasını verirler. Alt yapı konusunda Türkiye´nin en istikrarlı kulüpleri Gençlerbirliği ve Çanakkale Dardanelspor akla ilk gelen kulüplerdir. İstikrarsızlıkta ise galiba tek kulüp Büyükşehir Belediye Erzurumspor´dur!...
Öz Erzurumspor kapatıldı ve yerine ise eski adıyla üç temmuz Beldespor yeni adıyla Büyükşehir belediye Erzurumspor bal liginden başlayarak üçüncü lige çıktı. Çıktı ve daha da yukarı çıkamıyor. Üstüne üstlük milyarlar harcanmasına rağmen!... Büyükşehir belediye Erzurumspor´un son beş yılda yaptığı transferlere bir bakın birde harcanan paralara. Her sezon şampiyonluk parolası ile lige başlayan ve futbolcu üstüne futbolcu transferlerinin yapıldığı Mavi-beyazlı kulüpte, bugüne kadar menajerler iyi para kazandılar. İşi bilmeyen yöneticilerin bol keseden dağıttığı milyarlar acaba alt yapıya harcansaydı ne olurdu?... son birkaç sezona bir bakalım acaba Erzurum´lu kaç futbolcu Büyükşehir belediye Erzurumspor´a kazandırılmış!... Veya şöyle diyelim Erzurum´lu hangi futbolcuya sahip çıkılmış?. Parasal anlamda yabancılara milyarları harcayan yöneticiler öz evlatlarını grup maçlarına bile göndermediğini çok yakından biliyoruz. Öyleki bir önceki yönetim´de başkan olan Saim özakalının Erzurum´da il birinci olan yaş grubu alt yapı takımını rizedeki grup birinciliği maçlarına göndermediğini bizzat kendim gördüm. O zaman Başkan Özakalın ne demişti "hocaları tatilemi gönderelim". Yani demek istiyordu ki "boşu boşuna masraf etmeyelim nasılsa bişey olmayacak.. konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e bile aktarmıştım. Sağ olsun Başkan Sekmen´de hemen Kulüp başkanı Saim beyi arayarak çocukların acilen grup maçlarına gönderilmesini ve gerekirse masrafları da kendisinin vereceğini beyan etmişti. Başkan Sekmen takdire şayan bir ifade kullanmıştı. Ancak yinede bu çocuklar gönderilmedi.
ALT YAPI MI ODA NE!
Gelelim bu sezona Ali Demirhan Başkanlığındaki yönetim kurulu göreve gelir gelmez dereyi görmeden paçaları sıvayarak şampiyonluk naraları atmaya başladılar. Takibi hemen A takım için kollar sıvandı. Yine birbiri ardına transferler yapıldı ve bu transferler paylaşım sitelerinde tanıtıldı. Peki alt yapı için yeni yönetim ne yaptı?. İşte şimdi sıkı durun yönetim kurulu toplantısında Alt yapı için kullanılan ifade ne biliyormusunuz. "alt yapıyı boş verin hedefimiz şampiyonluk şimdi alt yapı ile uğraşamayız". Denildi. Bu ifadenin kullanılması benim kulağıma geldiğinde şok yaşadım. Düşünsenize taşıma suyla değirmen döndüreceğiz. Ya beyler Allah aşkına siz neyin peşindesiniz. Geleceğimizin teminatı çocuklar değimli. Alt yapıda bulunan yüzlerce öz Erzurum evladı sizin için bu kadar basit mi!. Eyyy Başkan Ali Demirhan Hani sen Sahipsiz memlekete sahip çıkmak için gelmiştin!.. bumu senin sahip anlayışın. Bunu sizin kulüp yöneticiliğiniz. Parayla habire futbolcu alın sonrada alt yapıyı boş verin Öylemi? kendi öz kaynaklarını kullanmadan nereye kadar yürür bu gemi. Acaba yönetimde sarf ettiğiniz bu sözler alt yapıdaki o pırıl pırıl çocukların kulağına gittiğinde, o çocukların gelecek hayalleri ne olur biliyormusunuz. Sayın Demirhan bu kadar cesareti nerden alıyorsunuz. Alt yapıya çocuklarını teslim eden velilerin size karşı bakış açısı ne olur hiç düşündünüz mü!. Kendi çocuğunuz alt yapıda olsaydı ve yönetimin böyle bir ifadesi kulağına gelseydi acaba tepkiniz ne olurdu. Bugün A takımda sahaya çıkan takım´da kaç tane öz be öz Erzurum çocuğu forma giyiyor. Veya kaç tane Erzurum´lu futbolcuya sahip çıktınız. Hafta sonu oynanan maçta gördük işte öve öve bitiremediğiniz ve şampiyonluk için aldığınız oyuncuları. Yazıktır günahtır. Alt yapı olmadan kulübün gelişmesi ve kalkınması olmaz. Sırf kendi egolarınızı veya siyasi rantlarınız için mi geldiniz Erzurum´a?... Süha Dengizek bir telefon konuşmasında bana "senden daha iyi Erzurum sevdalısıyım"dedi. Sayın dengizek, faceler de Erzurum kliplerini paylaşmaksa sevda çekilmiyor. Hangi Erzurum çocuğuna sahip çıktınız ve sevdanızı gösterdiniz söyleyin bizde bilelim. Böyle bir yönetim anlayışı ve böyle bir zihniyetle başarı nasıl olur onu da kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Canım çıka Erzurum..


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli