Cumhur İttifakında işler karıştı: 49 ilde değişikliğe gidiliyor

Seçim listelerinin YSK´ya verilmesine bir hafta kala Cumhur İttifakında hareketli saatler yaşanıyor. AKP ve MHP´de 49 ilde aday değişikliğine gidilecek.

Cumhur İttifakında işler karıştı: 49 ilde değişikliğe gidiliyor

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, ?Bazı dedikodular oluşturuyorlar. Neymiş; AK Parti adayını çekecekmiş sakın bu yalanlara aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz? sözlerinin üzerinden çok geçmeden, AK Parti ve MHP kanadının önemli isimleri, bazı illerde adaylarını çekebileceklerinin sinyalini verdiler.

ÖNCE ÖZHASEKİ, ARDINDAN SEMİH YALÇIN AÇIKLADI

Önce Mehmet Özhaseki, "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa adaylar çekilecek" açıklamasını yaptı. Özhaseki´nin bu açıklamasından birkaç saat sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, İYİ Parti ve CHP iş birliğini kastederek, ?Ön plana çıktıkları her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz" dedi.     

İTTİFAKTA EN AZ 49 İLDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise Cumhur İttifakı´nın 49 ilde değişikliğe gideceğini ifade etti. Bostancı, "Bir çalışma çerçevesinde, hangi parti önde ise hangi partinin durumu iyi ise o vilayet merkezinde onun adayı lehine Cumhur İttifakı´nın diğer ortağının çekildiği bir program uygulanacak? diye konuştu.

MHP ADAYLARI AK PARTİ ADAYLARINDAN FAZLA ETKİLENECEK

Bostancı, ?Burada şüphesiz AK Parti olarak bizim birinci önceliğimiz, her yerde AK Parti adaylarının kazanmasını temin etmek ve aynı zamanda Cumhur İttifakı´nın adaylarının, Türkiye´nin her tarafında kazanmasını temin etmek" ifadelerini kullanmıştı. Bostancı´nın bu sözleri, yeni bir aday çekilmesi durumunda, daha çok MHP adaylarının etkileneceği şeklinde yorumlandı.

AKŞENER´İN UYARDIĞI IĞDIR DA O İLLER ARASINDA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in, Iğdır´da belediye başkanlığına aday göstermemelerine ilişkin, "AK Parti ve MHP yan yana gelip anlaşsınlar, adaylarını teke düşürsünler. Hangi partinin adayı üzerinde karar verirlerse versinler biz oylarımızı o tarafa yönlendireceğiz" açıklamasında bulunmuştu. Iğdır´ın da Cumhur İttifakı´nın değişime gideceği iller arasında olduğu bildirildi.

İTTİFAKTA ANKET SONUÇLARI BEKLENENİN ÇOK ALTINDA

Cumhur İttifakı´ndaki aday düzenlemeleri MHP´den Sadir Durmaz ile AK Parti´den Mehmet Özhaseki tarafından yönetiliyor. Araştırma şirketlerinden gelen anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı´nın ortakları tarafından böyle bir karar alındığı bildirildi. 

EN GEÇ ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAMA BEKLENİYOR   

Öte yandan, bu gelişmelere karşın henüz ne Recep Tayyip Erdoğan ne de Devlet Bahçeli tarafından, ilk ağızdan bir açıklama gelmedi. Cumhur İttifakı´nın ortaklarının, 12 Şubat Salı günü TBMM´de yapması gereken Grup Toplantılarını iptal etmesi de düzenlenecek ortak basın toplantısıyla değişiklikleri açıklayacakları şeklinde yorumlandı. Partiler kesin listeleri en geç 19 Şubat´ta YSK´ya teslim etmek zorunda. AK Parti ve MHP kurmaylarının 13 Şubat Çarşamba gününe kadar, yapılacak değişiklikler hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.  (YENİÇAĞ/İSTANBUL)

ERZURUM İLÇELERİNDE SON DURUM NE?

AK Parti ve MHP´nin ittifak kapsamında Erzurum´da 18 İlçe de AK Parti Adayını MHP´nin destekleyeceği, İspir ve Uzundere´de ise AK Parti´nin MHP adaylarını destekleyeceği günler önce açıklanmıştı. Adayların açıklanmasının ardından tüm ilçelerde belirlenen Adaylar üzerinden yürütülen kamuoyu yoklamaları, anketler ve teşkilat raporlarının Genel Merkezlere iletildiği öğrenildi. Bazı ilçelerde vatandaşların açıklanan Adaylara karşı tepkili olduğu şeklinde raporların Genel Merkezler tarafından incelendiği bilgisine ulaşıldı. 19 Şubat tarihine kadar ismi duyurulmuş bazı aday isimlerinin değişme ihtimalinin de olduğu kulislerde konuşuluyor. AK Parti ve MHP kurmaylarının 13 Şubat Çarşamba gününe kadar, yapılacak değişiklikler hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false