Efkan Ala, Çat'ta partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti.

İçişleri Eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Çat'ta partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Efkan Ala, Çat

Ala, Sizin iradenizin neye kadir olduğunu görüyorlar ve baş edemediler. Sonra darbe girişimi yaptılar ama yapamadılar. Yurt dışında papa bir yandan Avrupa birliği parlamentosu bir yandan ermeni soykırım iftirasını attılar. Bunları hep beraber geri yolluyoruz. Alsınlar başlarına çalsınlar.” dedi.

İçişleri Eski Bakanı Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala seçim çalışmalarını Çat ilçesinde sürdürdü. İlçede bir takım temaslarda bulunan Ala, daha sonra partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Konuşmasında gündeme dair bir takım açıklamalarda bulunan Ala, Yeni Türkiye'nin vatandaşlarla birlikte kurulacağını belirterek, Siz arkamızda durmasaydınız biz bu istikrarı gösteremezdik. Dik duran sizsiniz. Teşekkür ediyorum. Sizinle gurur duyuyoruz. Kimsenin önünde baş eğmeyiz biz. Bu millet bizlerle olduğu sürece. Siz burada durdukça bize güç veriyorsunuz. Biz Malazgirt'te birlikte tarih yazdık, Bizans'ı Türk, Kürt, alevi, Sünni birlikte dize getiren milletiz. Biz Çanakkale'de hep birlikte yedi düveli dize getiren milletiz. Biz buyuz. Şimdi de ayakta durunca, biz yine dünyada her platformda tüm kardeşlerimizin hakkını hukukunu dile getiren temsilciler oluyoruz. Biz bu gücü sizden alıyoruz.” diye konuştu.

‘BİRLİK BERABERLİK DUYGUSUNU KEŞFETTİK'

Ak Partinin ülkede birlik ve beraberlik duygusunu oluşturduğunu bildiren Efkan Ala, 90'lı yıllarda ki koalisyonun ülkeyi düşürdüğü durumu hatırlattı. Ala şöyle konuştu: Dışarıda koalisyon kuruyorlar görüyorsunuz. Daha iktidara gelmeden koalisyon kuruyorlar ama millet gerçeği görüp bunu elini elinin tersiyle itti Bu kardeşliğin çözemeyeceği mesele yok. Bizim birlikte yapamayacağımız hizmet yok. Bakın etrafımızda petrol kuyusu olan ülkeler ne hale geldi? Allah onlara yardım etsin. Ama biz bir şey keşfettik. Birliktelik beraberlik. Biz bunları sizin sayenizde yapıyoruz. 90'lı yıllarda bu koalisyon bu ülkeyi batırdı. Bir reçeteye uygulamaya bile aciz bir koalisyon. Borç diz boyu.”

MİLLETİN İRADESİ İLE BAŞ EDEMEDİLER”

Sizin iradenizin neye kadir olduğunu görüyorlar ve baş edemediler. Sonra darbe girişimi yaptılar ama yapamadılar. Yurt dışında papa bir yandan Avrupa birliği parlamentosu bir yandan ermeni soykırım iftirasını attılar. Bunları hep beraber geri yolluyoruz. Alsınlar başlarına çalsınlar. Şimdi de içeride koalisyon yapıyorlar. Biz milletin yüreğiyle milletin gönlüyle buradayız. Bizim ahlakı yaşam tarzımızdan çıkarıp atarsak geriye ne kalır? Bu nasıl bir ifadedir? Erkek erkekle, kadın kadınla evlenir mi? Bunu nasıl alırsın seçim bildirgene? Allah muhafaza darmadağın oluruz. Ahlak bizim vazgeçilmezimizdir. Aramıza da paralel devlet, derin devlet, yan devlet giremeyecek.”

Mitinge ayrıca Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu`da katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli