Kardavi: Erdoğan Müslümanların ve İslam´ın umududur

Arap Akademisyenler Birliği´nin organize ettiği ?Teşekkürler Türkiye? programına katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi, Türkiye´nin İslam´ı savunmadaki rolü büyük olduğunu belirterek, ´´Erdoğan Müslümanların ve İslam´ın umududur.

Kardavi: Erdoğan Müslümanların ve İslam´ın umududur

 

 

Arap ülkesinin vatandaşlarının organize ettiği "Teşekkürler Türkiye" festivalinin ikinci günü İstanbul Gönen Hotel´de gerçekleşti. Arap aleminin tanınmış alimleri ve akademisyenlerinin katıldığı festivalde düzenlenen sempozyumlarda İslam aleminin sorunları tartışıldı, Türkiye´ye teşekkürlerini sunan katılımcılar dinlendi.

ONU BİZ AYAKTA TUTACAĞIZ

Hasta olmasına rağmen festivale katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi, ´´Bugün teşekkürlerimizi sunma, var gücümüzle ona destek olma günü. Eğer Türkiye´yi ayakta tutarsak kendimizi ayakta tutmuş olacağız" diye konuştu. "Bugün Türkiye günü için, İslam günü için burdayız, Müslümanlar için burdayız. Türkiye´ye teşekkür borcumuzu yerine getirmek için burdayız" diyen Kardavi, "Bugün tüm teşekkürlerimizi Türkiye´ye sunma günü"dedi.

İNKAR EDEN NANKÖR OLUR

Kardavi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye´nin İslam´ı savunmadaki rolü büyüktür. Erdoğan Müslümanların ve İslam´ın umududur. O Kur´an´ın, sünnetin, akidenin, şeriatın ve ahlakın adıyla çalışıyor. Bunu kim inkar ederse en büyük nankördür. Eğer kim ki Türkiye´nin İslam´a karşı yaptığı büyük hizmetleri inkar ederse karşısında Recep Tayyip Erdoğan´ı bulur.´´ dedi.

NEREDE MAZLUM VARSA TÜRKİYE ORADA

Türkiye´nin savaştan kaçan mültecilere sınırsız nimet ve hizmet sunduğunu söyleyen Kardavi, "Türkiye bizim şerefimizi ve izzetimizi taşıyor. İslam tarihinde gelmiş geçmiş en izzetli ülke Türkiye´dir. Türkiye, tarih boyunca İslam hizmetkarı olan nadir ülkelerden birisidir. Eğer bir mazlumun yardıma ihtiyacı varsa Türkiye hep onun yanında olmuştur" ifadelerini kullandı.

KİM KARŞILIKSIZ KAPILARINI AÇAR?

Türklerin tarihten bu yana İslam için çalıştığını belirten Kardavi, "Türkler kadim dönemlerden itibaren gerek siyasi, gerek dini, gerekse kültürel anlamda dirençli, güçlü ve cesur bir tavır ortaya koydu. Osmanlı zamanında yapılan okullar bile halen insanlığa eğitim vermeye devam ediyor. Bugün Türkler İslam´ın bayraktarlığını yapıyor. Türkiye savaştan, katillerden kaçan insanlara kucağını açtı. 3 milyon mülteciye bakıyor. Sorarım size kim bu kadar mülteciye karşılıksız kapılarını açtı?? şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı