Şehidin hikayesi yürekleri dağladı

Geçtiğimiz gün Sur´da şehit düşen Hakkarili Teğmen Abdülselam Özatak, ardında hazin bir hayat hikayesi bıraktı.

Şehidin hikayesi yürekleri dağladı

 

 

Diyarbakır Cezaevi´nde görevli iken iki arkadaşının şehit olması sonrası Jandarma Özel Harekat´a katılma kararı alan Özatak´ın, kiraladığı evde en küçüğü 5 yaşında olan 9 kardeşinin geçimini sağladığı belirlendi. Şehidin babası ise Hakkari´de gönüllü bir korucu?

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak´ın Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan hayat hikayesi yürek dağladı. Hakkari´de bir korucunun çocuğu olan Şehit Teğmen Özatak´ın Ankara´da kiraladığı bir evde 9 kardeşi ile birlikte yaşadığı belirlendi. Diyarbakır Sur´da şehit olan Özatak, Diyarbakır Cezaevi´nde görevli iken iki teğmen arkadaşının şehit düşmesi sonucu ?Onlar şehit olurken benim burada ne işim var? diyerek Jandarma Özel Harekat´a katılma kararı aldığı ifade edildi. Bir yıldır Diyarbakır´da görev yapan ve 5 Şubat´ta şehit düşen Özatak´ın hayat hikayesi şöyle: 12 çocuklu ailenin ferdi olan şehit Özatak, en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşında olan 9 kardeşini de yanına alarak Ankara´da kiraladığı bir evde kalıyordu. Teğmen maaşıyla 9 kardeşinin geçimini sağlayan Özatak´ın babasının da hâlen Hakkari´de gönüllü koruculuk yaptığı öğrenildi.

ACI HABER VERİLEMEDİ

Acı haberi alan baba Salih Özatak´ın ?Ne olur, Ankara´daki çocuklarım duymasın, buraya gelsinler, yanımızda iken paylaşalım bu acıyı? demesi üzerine bu talebi derhal işleme koyan TSK, Hava Kuvvetleri Komutanlığı´na ait özel bir askeri uçakla Özatak´ın kardeşlerini Hakkari´ye getirdi. Acı haberin verilemediği şehidin küçük yaştaki kardeşlerine ?Yarın sizi sömestr tatiline, annenize, babanıza götüreceğiz? denildi. Teğmen Özakay´ın cenazesi, Hakkari´deki törenin ardından götürüldüğü memleketi Durankaya´da dualarla toprağa verildi.

Bu arada; yine Sur´da şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı´nın naaşı da Trabzon´da defnedildi.

 Kaynak: Yeni Akit Gazetesi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false