ŞÜKRÜPAŞA SAKİNLERİNDEN ERZURUM ECZACILAR ODASINA TEPKİ

ŞÜKRÜPAŞA SAKİNLERİNDEN ERZURUM ECZACILAR ODASINA TEPKİ

ŞÜKRÜPAŞA SAKİNLERİNDEN ERZURUM ECZACILAR ODASINA TEPKİ

 

ERZURUMHABER25: Şükrüpaşa Semtinde hergün nöbet tutan Eczanelerin artık ayda bir kez nöbetçi olacakları haberini alan Şükrüpaşa sakinleri Eczacılar Odasının bu uygulamaya son vermesine tepki gösterdi.

Yakutiye İlçesi sınırlarındaki en çok nüfusa sahip Şükrüpaşa Mahallesinde Çaykur´un alt kısmında bulunan Üç Eczane, hergün kendi aralarında yaptıkları anlaşma ile sırayla vatandaşlara hizmet amaçlı saat 21,00´a kadar değişmeli olarak Nöbetçi oluyorlardı. İlaçlarını temin etmek için şimdi Şehrin muhtelif yerlerinde özellikle Bölge Eğiim Araştırma Hastanesi gibi Hastanelerin yoğun olduğu bölgelerde Nöbetçi Eczane arayan vatandaşlar bu uygulama karşısında mağdur edildiklerini dile getirdiler.

Şükrüpaşa´da akşam saatlerinde rahatsızlanan ve Sağlık Ocağında Tedavilerini sürdüren hastaların Reçetelerini temin noktasında yaşadıkları sıkıntılarını şöyle dile getirdiler. Şükrüpaşa semtinde var olan tüm Sağlık ocaklarının akşam saat 21,00´a kadar Nöbetçi Aile Hekimi uygulaması biz Şükrüpaşa Sakinlerini çok sevindirirken Sağlık Ocaklarında Muayene olduktan sonra Nöbetçi Eczane arama sıkıntımız biz vatandaşları zor şartlara sürüklemektedir. Mıntıkamızda yaşayan insanların maddi olasılıkları göz önüne alındığında mahallemiz sakinlerinin çoğusunun arabaları yok, Akşam saatlerinde muayene için Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi gibi teşekküllü hastanelerin Acil Servisleri yerine Sağlık Ocaklarını Tercih ediyoruz. Mahallemizde önceden Nöbetçi Eczanelerin olması bizleri rahatlatmıştı. Fakat Son uygulamayla artık Mahallemizde açık olmayan Eczaneler sayesinde Şehrin uzak noktalarında olan Nöbetçi Eczanelere ulaşmamız sıkıntı arz etmektedir. 

Erzurum Eczacılar Odasını bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Seksen Bin nüfuslu mahallemizin bu mağduriyeti giderilmezse Ankara´ya şikayet için mahalle sakinleri olarak İmza toplayıp göndereceğiz diye konuştular.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false