Başbakan Yıldırım ´Gün Birlik Günüdür´ mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nden videokonferans ile KKTC halkına hitap etti.

Başbakan Yıldırım ´Gün Birlik Günüdür´ mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nden videokonferans ile KKTC´de düzenlenen ´Gün Birlik Günüdür´ mitinginde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım,´´Bu darbe milletin geleceğine sahip çıkmasıyla birlikte başarısızlığa uğramıştır. Halkın gücü galip gelmiştir.´´ dedi. 

İşte Başbakan Binali Yıldırım´ın konuşmasından satır başları: 

Bu darbe milletin geleceğine sahip çıkmasıyla birlikte başarısızlığa uğramıştır. Halkın gücü galip gelmiştir. Özellikle Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizden biz şükranlarımızı iletiyoruz. Aynı duyguları bizlerle paylaştınız, aynı acıları yaşadınız.

KARDEŞLİK BÖYLE OLUR

Olayın ilk anından itibaren gözünüz kulağınız Türkiye´de oldu. Bize ne lazımsa hazırız, mesajını gönderdiniz. Değerli Başbakan kardeşim Hüseyin Bey Türkiye´ye geldi ve bizimle dayanışmasını gösterdi. 

İşte kardeşlik böyle olur. Zor günde anlaşılır. Siz de bunu yaptınız ve bir kez daha ana vatanla yavru vatanın et ile tırnak gibi olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz. Türk milleti adına teşekkür ediyoruz. 

AYRI YERLERDE YAŞASAK DA AYNI MİLLETİZ

Bu olay nasıl Türkiye´de parti farkı gözetmeksizin 79 milyonu kenetlediyse, bayrağını kapan herkes meydanlarda demokrasi nöbetine başladıysa, Kıbrıs´ta da aynı şey oldu. Bütün renkler, bütün farklı fikirler, bütün siyasi farklılıklar bir tarafa bırakılarak herkes meydanlara koştu. Bayrağımız, dilimiz, dinimiz bir, biz ayrı yerlerde yaşasak da aynı milletiz.

AYNI ŞEY SİZE OLSA BİLİNKİ ŞAH DAMARINIZDAN DAHA YAKIN TÜRKİYE VAR

Hiç merak etmeyin, Kıbrıs´ın da başına aynı şeyler gelme ihtimali olsa, bilin ki hemen yanı başında, şah damarınızdan daha yakın Türkiye var. Ben bu duygularla bugün meydanları doldurarak Türk milletiyle dayanışma duygusunu doruğa çıkaran siz Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Lefkoşa meydanında sizlerle beraberim, sizlerle demokasi nöbetindeyim. Allah´a emanet olun.

Haber10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı