Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan flaş açıklamalar

Medya temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. 15 Temmuz´la ilgili konuşan Erdoğan, "Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazeteciler ve medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

Tarabya´daki Huber Köşkü´nde basına kapalı gerçekleşen buluşmada, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

NELER KONUŞULDU?

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklamaları:

"AKINCI ÜSSÜNE 12 BOMBA ATINCA DARBE ÇÖKTÜ"

Üstümüzden geçen F-16´lar bomba yüklü olsa bırakırdı Akıncı Üssü´ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü.

"TEHLİKENİN BİTTİĞİNE İNANMIYORUM"

"Tehlike geçti mi" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek. Rehavete kapılmayacağız" dedi.

"TANKLA TÜFEKLE YILDIRILAMAZ"

Demokrasiye inananlar tankla, tüfekle yıldırılamaz. Bu Çanakkale ruhudur. Onları tankla topla sindiremezsiniz.Diz çöktürmek isteyenler güçlü Türkiye ile karşılaştı.

"BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTERECEK"

Liderlerin Yenikapı buluşmasından memnuniyet duyuyorum. Bu miting birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirecek.

MEDYAYA TEŞEKKÜR

Medyanın kararlılığını takdir etmek boynumun borcu.

"YAVER İSTEMEMİŞTİM"

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Yarbay Ali Yazıcı´nın FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası tutuklaması sonrası gazetecilerin "yaver" konusundaki sorusu hakkında Erdoğan, "Ben cumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim" diye konuştu. 

"ÜST AKIL NE DİYORSA ONU YAPIYORLAR"

Bizimle de 2010´a kadar uyumluydular. Gülen ABD´yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı. Bunların (FETÖ´cüler) uyumlu olmadıkları tek kişi vardı, o da Erbakan´dı.

"HDP´Yİ NEDEN Mİ ÇAĞIRMADIM"

HDP´nin Yenikapı mitingine neden katılmadığı yönündeki gazetecilerin sorusu üzerine, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ´yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam" ifadelerini kullandığını aktardı. Haber10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı