Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Rusya´ya sert cevaplar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı´nda konuşuyor. Erdoğan, Türkiye´yi DAEŞ´le petrol ticareti yapmakla suçlayan Rusya´ya sert cevap verdi. Erdoğan, "petrol kaçakçılığıyla en çok biz mücadele ediyoruz. O petrolü Esed alıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Rusya´ya sert cevaplar

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15. Muhtarlar buluşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın gündeminde ağırlıklı olarak Suriye ve Rusya vardı.

"Derinleşen Suriye konusu var. Suriye meselesi bizim asli meselemizdir. Biz başka ülkeler gibi buraya bakmıyoruz. Suriye´ye atılan her bombayı kendi yüreğimizde hissediyoruz." diyen Erdoğan, "Medeniyetimizin en kadim toprakları olan burada yitip giden her eser hafızamızdan bir kareyi siliyor. Ortadoğu ve Afrika birileri için bataklık olabilir ama bizim hatıralarımızın olduğu yerlerdir. Kafkaslar, Balkanlar birileri için kriz bölgesi olabilir ama bizim tarihimizdir." dedi.

Buralarda yaşananların küresel adaletsizlikten kaynaklandığını söyleyen Erdoğan, "Bu yüzden dünya 5´ten büyüktür diyoruz. Bizim hassasiyetimizi anlamıyor. Önünde Prof yazıyor ama bizi anlamıyor. Bunlar ideolojik bir kafa yapısıyla olaylara bakanlar. Nerede bu ülkenin çıkarı var. Buna bakmazlar bunlar kendi siyasi partileri için yaparlar. Teröre karşı bu güruhun hainliklerini görüyoruz. Bunların 78 milyon içinde bunların bir avuç olduğunu biliyorum. Hamdolsun milletimiz bunlara gerekli dersi veriyor." dedi.

 

"Suriye´deki kardeşlerimizin kurtuluş mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız." diyen Erdoğan, "Biz sipariş üzerine yardım etmiyoruz. Daha önce Afganistan´da tertiplenen tezgah bugün Irak ve Suriye´de yapılıyor. DAEŞ adlı terör örgütüyle İslam´a saldırmayı hedefliyorlar. DAEŞ denen örgütle Türkiye´den başka mücadele eden kimse yoktur." dedi.

PUTİN´E SERT TEPKİ

Rusya´nın DAEŞ´in petrol yataklarını vurduktan sonra uçağımız düşürüldü iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Sınırımızda DAEŞ´in en büyük gelir kaynağı petrol kaçakçılığıyla mücadele eden biziz. DAEŞ´le biz petrol ticareti yapmıyoruz. DAEŞ´in finansmanıyla ilgili bir yer aranıyorsa Esed´e bakın. Esed rejimine satıyorlar. Bu noktaya gelmek istemezdik. 380 bin insanı öldüren Esed´e karşı duramayanları tarih yazacaktır. Bunun yanında yer alanlar insan haklarından bahsedebilir mi?" dedi.

Rusya´dan yapılan DAEŞ-Türkiye iftirasına da cevap veren Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki DAEŞ´ten Türkiye petrol alıyorlarmış. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Biz en büyük ithalatı Rusya´dan yapıyoruz. İran´dan yapıyoruz. Azerbaycan´dan doğalgaz yapıyoruz. Kuzey Irak´tan aynı şekilde alıyoruz. Katar´dan da enerji alıyoruz." dedi.

"Kusura bakmayın; siz DAEŞ´le mücadele etmiyorsunuz." diyen Erdoğan, "Mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Türkiye´nin tavrı nettir. Kimsenin Türkiye´yi töhmet altına alması söz konusu olamaz. 140 vatandaşımızı kaybettik. DAEŞ adlı terör örgütüne mensup 800 kişi tutuklandı. Kaçak petrol ticaretini sınırda bitirdik." dedi.

Bir aylık sürede 300´ü aşkın Bayırbucak Türkmeni´nin hayatını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, "Lazkiye ve Lazkiye´nin kuzeyi Bayırbucak Türkmenleri´nin olduğu yerde DAEŞ yoktur." dedi.

 

"HER DAİM ZALİMİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

"Biz bunların karşısına çıktığımız için hoşlarına gitmiyor. Biz her zaman zalimin karşısında mazlumun yanında olacağız. Türkiye´nin uyguladığı açık kapı poltikası ve insani yardım ortadadır." diyen Erdoğan, "37 milyon turisti ağırlayan bir ülkeyiz. Türkiye sınırlarında gerekli önlemler aldı. Ama sınır ülkelerin de yardımcı olmaları gerekmektedir." dedi.

"1500 KİŞİYİ AYNI ANDA ÖLDÜRENLER MUHALİFLER Mİ?"

"Siz neler yaptınız? Kimyasal silahlarla 1500 kişiyi aynı anda öldürenler muhalifler midir? 10 binleri Yermuk kampında açlığa kim bıraktı? Muhalifler mi?" sözleriyle muhalifleri bombalayan Rusya´ya yüklenen Erdoğan, "PYD, PKK, DAEŞ, Boko Haram bunların hepsi aynı. DAEŞ en büyük zararı İslam´a vermektedir. Esed´in de bunlardan bir farkı yoktur." dedi.

"Bayırbucak Türkmenleri´yle ılımlı muhalifleri destekledik ve destekleyeceğiz. Akrabayız ve soydaşız." diyen Erdoğan, "Salı günü Hatay´da yaşanan olay kesinlikle Rusya´ya ait bir şey değildir. Daha önce defalarca uyardığımız bir konuydu. Daha önce 4 kez yaşadık. Salı sabahı da aidiyeti belli olmayan uçağa kurallar işletilmiştir. 5 dakikada 10 kez uyarıldı. Bu izinleri önceden verilmiş otomatik bir tepkidir. Bu olay bizi üzmüştür. Biz kimsenin burnu kanamasın diyoruz. Rusya tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz. Stratejik ortaklığımız var. Rusya´yı hedef almamız için herhangi bir neden yok. Rusya´yla müttefik olmamız başka sınırımızın geçilmesi başkadır." dedi.

 

"AYNI İHLAL BUGÜN YAPILSA TÜRKİYE YİNE AYNI TEPKİYİ VERECEKTİR"

"Ne Rusya´ya ne de başka ülkelere karşı silahlı bir tepkimiz yoktur. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye aynı tepkiyi verecektir." sözleriye gözdağı veren Erdoğan, "Dünya bizim haklılığımızı ortaya koymuştur." dedi.

Rusya´nın, "Türkiye´yi İslamlaştırma çabası var" sözlerini değerlendiren Erdoğan, "Türkiye´yi İslamlaştırma çabası var deniyor. Bu nasıl bir cümledir? Türkiye´nin yüzde 99´u Müslüman. Ben şimdi Rusya´da Hristiyanlaştırılma çabası var desem olur mu? Tayyip Erdoğan Müslüman, Elhamdülillah." dedi.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false