EMANET EHLİNDEDİR?

EMANET EHLİNDEDİR?

EMANET EHLİNDEDİR?

 

 

Kısa bir süre önce İl Kültür Turizm Müdürlüğü görevine başlayan Sayın Cemal Almaz Hocam ile sohbet imkanı buldum. Öncelikle şehrimiz adına, Almaz´ın bu görevi alması oldukça sevindirici.

Kişiliğine, kendine has yapısına her zaman saygı duymuşumdur.  Cemal Hocam´ı yıllar öncesinden  tanırım. Taa İl Başkanlığı yaptığı dönemden? Dershane yöneticiliği yaptığı dönemden? O iyi bir yöneticidir, buna kuşku yok, kararlı, azimli, yılmayan, çalışkan bir yapısı vardır. Yıllar geçmiş olsa da bu özelliğinden hiçbir şey eksilmemiş,  bir o kadar artmış. Hocamı dinlerken; bu performans, bu heyecanın nedenini merak etmedim değil.  Yada yıllar sonra ilk defa bir il müdürünü böyle gördüm. Adeta hizmet aşkı onun ki? ? Hepimiz öleceğiz diyor, bırakabiliyorsak arkamızda güzel hizmetler, topluma yarayan eserler, ne mutlu bize?

Kamuoyu zaten biliyor onun çok hızlı bir şekilde işe giriştiğini? Sönmüş bir kurumu harekete geçirdi resmen. Heyecanla projelerini sıraladı? Büyüklü küçüklü o kadar şey sıraladı ki, hatırımda kalan birkaçı oldu. En önemlisi geçen günlerde herkesi sevindiren Kültür kompleksi projesi ve 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane oldu.  Almaz bununla ilgili de; ?Ağlamayana meme yok? diyor.  Biliyorum ki böyle bir proje Cemal Hocam´ın gayretleri ile hayat bulmuştur. Onun dışında o kadar çok yapılacak iş var ki Kültür Turizmde;  Kültürümüzü yaşatmak adına çocuk oyunları projesi,  cağ kebabın çıkış noktasını Erzurum´a mal etmek için; Cağ kebap festivali?   Erzurum´un soyut-somut kültürünü anlatmayı hedefleyen  birkaç ciltten oluşan tanıtım kitaplığı?  Kongre binasına ses ve ışık ile hoş bir dizayn oluşturmak?  Ve Karga Pazarı Şehitliği?  Burada vatan uğruna can verenler için anıt yapılacak. Uğruna destanlar yazılabilecek şehitliği çok insan bilmez.

Ayrıca hayata geçen bir proje daha var. Gençleri yazarlarla buluşturmak?  Okumanın, yazmanın, tecrübeden istifade etmenin hazzı yaşanabilir bu proje ile?

Velhasıl kelam projeler, yapılacaklar bu kadar değil? Bilinmeli ki, Erzurum´un kültürü Almaz´a emanet?  Yine bilinmeli ki, O elinden gelenin fazlasını yapmak için; şehrimizin tarihi, kültürel ve turizmine yön vermek, katkı sağlamak için çok çalışacaktır. Emanet ehlindedir?


Anahtar Kelimeler: EMANET EHLİNDEDİR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false