Erzurum´da Her Üç Kalpten İkisine Dokunan Prof. Dr. Serdar Sevimliye Sahip Çıkalım!

Şehrimiz zaten son yıllarda yeterince beyin göçü vermektedir diye konuşan vatandaşlar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine de ateş püskürdüler.

Erzurum´da Her Üç Kalpten İkisine Dokunan Prof. Dr. Serdar Sevimliye Sahip Çıkalım!

 

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Kardiyoloji bölümünde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin Hastaneden ayrılacağı iddiaları kamuoyunda büyük tepkiye sebep oldu.

Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin Erzurum Araştırma Hastaneleri Kardiyoloji bölümünden gidecek iddiaları son günlerde bir hayli artınca vatandaşlar İmza kampanyası başlatmak için yetkili birimlere başvuracaklarını öne sürdüler.

Erzurum´da yaşayan her üç kişiden ikisinin kalbine dokunan Adam olarak isimlendirdikleri Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin hastalarıyla olan yakın ilgi ve alakasının birileri tarafından kıskançlıkla karşılandığını öne süren vatandaşlar şöyle konuştular;

?Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Kardiyoloji Bölümü Türkiye´nin Kardiyoloji dalında en önemli merkezlerindendir. Bölge de 13 İle hizmet veren Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Kardiyoloji Bölümünü yıllardır önemli kılan iki isim vardı ki; Bunlardan birisi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu diğeri ise Prof. Dr. Serdar Sevimlidir. Prof. Dr. Fuat Gündoğdu´nun Rektör yardımcılığı ve Kardiyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanlığı Görevine getirilmesi neticesinde iş yükünün artırılması Kardiyoloji Bölümünde Prof. Dr. Serdar  Sevimli´nin yükünün de artmasına sebep olmuştur. Evinden, eşinden, çocuklarından ve sosyal yaşamından zaman çalarak maddi hiçbir karşılık beklemeksizin günün 24 saatini hastalarına ayıran Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin bağlı bulunduğu kürsü yetkililerince dışlanması bizleri fazlasıyla üzmektedir. Biz hasta ve hasta yakınları olarak son aylarda görüyoruz ki; Prof. Dr. Serdar Sevimli´ye psikolojik baskı uygulanmaktadır. Polikliniği önünde bekleyen hasta ve hasta yakınlarını dahi kendisi bizzat ağırlamak ve uğurlamak durumunda bırakılmıştır. Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin Poliklinik odasının önünde daha önceden görev yapan personel dahi görevden alınarak işini zora sokmak için yapılmış bir psikolojik baskı olduğunu bizler görmekteyiz.? 

Şehrimiz zaten son yıllarda yeterince beyin göçü vermektedir diye konuşan vatandaşlar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine de ateş püskürdüler. 

Prof. Dr. Ömer Çomaklı´nın göreve geldiği ilk günlerde yapmış olduğu açıklamayı hatırlatan vatandaşlar, Ömer Çomaklı beyefendi göreve geldiğinde Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanelerine Türkiye´nin önde gelen Hekimlerini ve Cerrahlarını getirip onlara tüm olanakları fazlasıyla sağlayarak şehrimizde hizmet vermeleri için çalışacağız demişti. Bugün görüyoruz ki; Şehrimizde görev yapan ve Türkiye´nin en başarılı Kardiyoloji Profesörü olarak bilinen Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin başarılı çalışmalarına çomak sokmak isteyenlerin ekmeğine yağ süren bir tavır sergilemektedir. Her ne kadar Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin rektörlük seçimlerinde yarışmış olsalar da bu durumun şahsileştirilip şehrimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz diye konuşan vatandaşlar. Bu İddiaların bir an evvel çürütülmesi için ve Prof. Dr. Serdar Sevimli´ye uygulanmak istenilen psikolojik baskının üzerinden çekilip Atatürk Üniversitesi yetkililerince şehrimize hizmet etmesi adına tüm kolaylıkları ve olanakları sağlanması adına İmza Kampanyası başlatacaklarının altını çizdiler.

Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin İyi bir Erzurumlu ve Erzurum aşığı olduğunun da altını çizen vatandaşlar, Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin Erzurum´dan gitmesi için yapılan bu psikolojik baskılar ve dışlamaların sonuç vermeyeceğine hatta Üniversite yönetiminin bu sergilemiş olduğu tutum ve davranışın siyasi kanatta da bir karşılığının olacağına inanan vatandaşlar Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´nın bu yanlış tutum ve davranıştan bir an önce geri dönmesi gerektiğini savundular. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false