Erzurum`da Muhteşem Kutlu Doğum Haftası

Erzurum İMKB İnönü İlkokulu, Peygamber Efendimiz`in Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi.

Erzurum`da Muhteşem Kutlu Doğum Haftası

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, İMKB İnönü İlkokulu Müdürü Mustafa Erinkarlı, okul öğretmenleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından Peygamber Efendimizin hayatını anlatan şiirler okundu. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdi. Minik öğrenciler ilahi müziği eşliğinde ilahiler okudu. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili piyes gösterisi yapıldı. İlahi ve şiirlerin okunması esnasında duygu dolu anlar yaşayan davetliler, öğrencileri alkış yağmuruna tuttu.
Gösterinin sona ermesi ile birlikte kürsüye çıkan Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Kutlu Doğum Haftası`nın önemine değinerek, minik çocuklarımızın Peygamber ahlakı ille yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Büyük, " Peygamber Efendimizin doğumu münasebeti ile düzenlediğimiz bu Kutlu Doğum Haftası ülkemizde her yerde kutlanmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v.) insanlığa fevkalade faziletler ve değerler kazandırmıştır. Peygamberimiz (s.a.v.) ayaklar altında sürünen insanlık onurunu Arabistan'da, özellikle Mekke'de yerlerde sürünen bu insanlık onurunu tekrar ihya etmiş, insanlığa kaybetmiş onurlarını tekrar onlara kazandırmıştır. Bilindiği üzere Arabistan'da özellikle kız çocukları diri, diri toprağa gömülüyordu. İnsanlar kendi elleri ile yaptıkları heykellere, putlara tapıyordu. Allah'ın Resul'ü herkesi sadece Allah'a tapmaya ve inanmaya davet etmiştir.

İnsanlığa kaybetmiş olduğu değeri tekrar kazandırmıştır. 1442 sene önce Peygamber efendimiz dünyaya teşrif buyurdular. Ahrete göç edeli 1400 sene geçti ama rüyaları hariç. Peygamber efendimizin yüzünü gören var mı? Yok. Aradan geçen 1400 sene içinde aşk ve sevgi nasıl daha fazla oluştuysa biz bir insanı hiç görmeden sevebiliyoruz. Nedir ona bu güzelliği katan.

Demek ki onda bir güzellik var. Bir ihtiyaç var.Hepimizin birey olarak ailelerimizle yakın çevremizle akrabalarımızla komsularımızla ve toplumuzla birlikte bu sevgisizliğe saygısızlık ve merhametsizliğe karşı koymamız ve böylece dünyamız daha güzel yaşanır bir yer olması için üzerimize düseni yapmamız gerekmektedir. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Program, davetlilere gül dağıtımı ve okunan dualar ile sona erdi.

MELEK ALLİOĞLU/YENİKUŞAK


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli