Erzurum´un Yüreğine Su Serpti

Erzurum´da domuz gribi salgını yok

Erzurum´un Yüreğine Su Serpti

 

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum´da domuz gribine yönelik bir salgının söz konusu olmadığını bildirdi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, son günlerde gündeme gelen ve halk arasında ´Domuz gribi´ olarak bilinen H1N1 virüsü ve mevsimsel grip ile ilgili bilgiler verdi. Gripten ölümlerin olabileceğine işaret eden Prof. Dr. Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Erzurum´da, üniversite hastanesinde tedavi gören 17 yaşında lösemili olan bir kızı kaybettik. Bu kızımız belki de lösemi krizinden öldü. Ama H1N1 virüsü pozitif çıktı. Özellikle kanser hasataları, diyaliz ve gebe hastaları ile 65 yaş üstü hastalar kronik hastalığı olan kalp yetmezliği bulunanlar her zaman risk altındadır. Bu virüsün Erzurum´da mevsim normallerinin altına indiğini söyleyebilirim. Son 5-6 gündür pozitif çıkan hastamız yok. İlk kuşkulandığımız dönemde alınan örneklerde pozitif çıkma ihtimali biraz daha yüksekti. Salgın asla yok onu kesinlikle söyleyebilirim."
 
NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
 
Grip ve domuz giribine yakalanmamak için dikkat edilmesi gerekenler konusunda ise Başhekim Prof.Dr. Erdoğan şöyle konuştu:
"Hem başkalarına bulaştırmamak hem de başkalarından geçmesini engellemek için mutlaka dikkatli olmalıyız. Polikliniğin yoğun olduğu yerlere maskeler bıraktık. İsteyen taksın sonra atsın. El yıkamaya çok dikkat etmek, yani suya sabuna dokunmak gerek. Hani suya sabuna dokunmayın hikayesi var ya. Tam tersi biz ´suya sabuna dokunun´ diyoruz. Çünkü bu mikropların hemen tamamı sabunla temas ettiğinde ölen basit mikroplardır. Ama insana geçtikten sonra artık onunla mücadele etmek çok zor. Kreş gibi kalabalık ortamlardan veya farklı yerlerde ya da olabildiğince yakın temastan kaçınmak gerek. Tipik olarak bu mevsimlerde beslenmemize de dikkat etmeliyiz. Bol sıvı almamız. C vitaminini biraz daha yüksek içerikli besinlerle beslenmeliyiz."

Anahtar Kelimeler: Erzurum Yüreğine Serpti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli