FETÖCÜ AVUKAT ŞERAFETTİN YAŞAR LALOĞLU PİŞKİNLİK YAPMAYA DEVAM EDİYOR

FETÖCÜ AVUKAT ŞERAFETTİN YAŞAR LALOĞLU´NUN TEK SUÇU FETÖ SOHBETLERİNE KATILMAK, PENSİLVANYA´YA GİTMEK, BANKASYA´DA HESABI BULUNMAK VE ÇOCUKLARINI FETÖ OKULLARINA GÖNDERMEKMİŞ! DAHA NE OLSUN...!

FETÖCÜ AVUKAT ŞERAFETTİN YAŞAR LALOĞLU PİŞKİNLİK YAPMAYA DEVAM EDİYOR

 

 

Erzurum´da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik birleştirilen iki davada, aralarında eski Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel ile sözde "avukatların il imamı" olduğu iddia edilen öğretmen Hasan Aslan´ın da bulunduğu 7´si avukat 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Baro Başkanı Mehmet Güzel, Şerafettin Yaşar Laloğlu, Hakan Dişkeser, tutuksuz sanıklar, Mehmet Salih Bayoğlu, Serhat Akbulut ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmaya, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Van Yüksek Güvenlik Cezaevinden Fatih Topal, Hasan Aslan Rize L Tipi Cezaevinden ve Bayram Candan Elazığ T Tipi Cezaevinden katılırken tutuksuz yargılanan Halil Timurhan Gür ile Lokman Pirim ise katılmadı.

Sanık Laloğlu Savunmasında kendisinin tek yaptığının dini hassasiyetlerle bazı sohbetlere katılmak olduğunu savundu.

Katıldığı sohbetlere farklı gruplardan kişilerinde katıldığını anlatan Laloğlu, şunları anlattı:

"Sohbetlere AK Parti, MHP ve hatta bir dönem HDP´ye ilgi duyan kişiler de geliyordu. Sohbetlerde din dışında birşey konuşulmadı. Hakkımda 4 iddia bulunmakta. Bank Asya´da kredi kartı sahibi olmam ve çocuğumu FETÖ´yle bağlantılı okula göndermem delil olarak sayılmıştır. Oysa ki neredeyse okuldaki velilerin çoğunun ödeme kolaylığından dolayı bankada hesabının olduğu araştırıldığında görülecektir. Hakkımda hazırlanan raporlarda bu durum dışında bankaya para yatırmadığım görülecektir. Hakkımdaki diğer deliller 2 defa Balkan gezisi için yurt dışına çıkmam ve sanık Dişkeser´le birlikte girdiğimiz soruşturma sonucunda adliye önünde basın açıklaması yapmamdır."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksik hususların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve birleşen dava kapsamındaki iki ayrı iddianamede, Hasan Aslan hakkında "avukat ünitesinden sorumlu imam" olduğu, Bank Asya´da hesabının bulunduğu, avukatlarla yapılan toplantıyı organize ettiği, kullanıcısı olduğu ByLock´u başkalarına da yüklediği anlatılıyor.

Bayram Candan hakkında ise Bank Asya´da hesabının olduğu, avukatlara yönelik sohbetlerde bulunduğu, terör örgütüyle bağlantılı kişilerin davalarının takibini sağladığı aktarılan iddianamede, kullanıcısı olduğu ByLock´u başkalarına da yüklediği, terör örgütünün yöneticiliğini yaptığı ve örgüte üye kazandırmaya yönelik faaliyetlerinin olduğu belirtildi.

İddianamede, diğer sanıklardan Halil Timurhan Gür´ün sadece ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilirken, Mehmet Salih Bayoğlu´nun, ByLock kullandığı, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptığı, etkin pişmanlıktan yararlandığı, sanık Lokman Pirim´in Bank Asya´da hesabının bulunduğu ve sohbetlerde yer aldığı, diğer sanık Serhat Akbulut´un ise ByLock kullanıcısı olduğu ve sohbetlere katıldığı ileri sürüldü.

FETÖ/PDY ile irtibatlı olmakla suçlanan avukatlardan eski Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, Şerafettin Yaşar Laloğlu, Hakan Dişkeser, Fatih Topal´ın örgüte mensup kişiler olarak bilindikleri ve örgütün toplantılarına katıldıklarının yer aldığı iddianamede, usulsüz dinlemelere ilişkin tutuklamaya sevk sonrasında serbest kalan faillere ilişkin Güzel, Dişkeser, Laloğlu ve Topal´ın toplanarak basın açıklaması yaptıkları, Dişkeser´in sözcü olarak sürekli beyanda bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, Dişkeser´in, 17 Aralık iddialarının yolsuzluk, rüşvet ile usulsüzlük olduğuna ve 15 Temmuz günü "Darbe girişimi yapan Gülenciler değil, TSK içindeki Atatürkçü komutanlar" şeklinde paylaşımı retweetlediğine işaret edildi.

Tanık ifadelerinden elde edilen bilgiler dahilinde iddianamede, sanıklardan Güzel, Dişkeser ve Laloğlu´nun yurt dışına birlikte çıktıkları, Dişkeser ve Laloğlu´nun Pensilvanya´ya geçerek Gülen´in kaldığı yerleşkede kaldıkları, 17-25 Aralık´tan sonra da örgüt faaliyetlerine katılmaya devam ettikleri ve Bank Asya´da tüm sanıkların hesaplarının olduğu vurgulandı.

İddianamede, sanıklardan Güzel, Dişkeser, Topal, Laloğlu, Gür, Pirim, Bayoğlu ve Akbulut´un "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle, diğer sanıklar Aslan ve Candan´ın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli