FETÖCÜ´LER İŞTE BÖYLE HABERLEŞMİŞLER

FETÖCÜ´LER İŞTE BÖYLE HABERLEŞMİŞLER

FETÖCÜ´LER İŞTE BÖYLE HABERLEŞMİŞLER

 

 

Toplantıya nasıl gidilir, neler yapılır tek tek anlatmışlar 

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından başlatılan soruşturmaların en önemli delillerinden biri hiç kuşku yok ki örgüt üyelerinin haberleşmek için kullandıkları ByLock programı.

Savcılık ve Emniyet tarafından yürütülen soruşturmalarda Terör örgütünün Kocaeli yapılanmasına çok büyük darbe vuruldu. Soruşturmalarda çok sayıda terör örgütü üyesi tutuklandı. Gözaltına alınan kişilerin sorgularında oldukça ilginç bilgiler ortaya çıkıyor. Örgütün haberleşme aracı olan Bylock´ta çıkan yazışmalar örgütün ne derece gizlilik içinde çalıştığını ortaya koydu.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak devam eden soruşturmalar kapsamında, Kocaeli´nde yakalanan bir şüphelinin ByLock yüklü telefonundan çok ilginç bilgiler ele geçirildi. 10 ve 11 Şubat 2016 tarihlerinde yazıldığı belirlenen içerikte e-posta´nın konu başlığı ?Tedbiri 16´ya hızı 32´ye katlayalım? olarak görüldü. E-Posta içeriğinde ise yapılan toplatılan nasıl bir gizlilik içinde planlandığı madde madde yer aldı.

1. Toplantı yeri toplantıya katılacak kişilere bildirmek

2.Toplantıya katılacak kişiler eşleri dahil toplantı yerinikimseye söylememeli

3. Toplantı yeri mimli yer olmamalı mümkünsebakır,esnaf,hadim,öğretmen veya güvenilir tanıdıkların iş yeri, evi, bağı vebahçesi olabilir. Ev sahibi ve sahibesinin evde olmasına dikkat edilmeli.

4.Eğer toplantı esnafın mekanında ise çalışanlara ve komşularadikkat edilmeli.

5. Toplantımızın makul bir gerekçesi olmalı, tanıtım, kurs,altın günü, herbalife, forever, living, ayfe gibi ürün tanıtımı firmalarının göstermelik tanıtım toplantısı süsü verilmeli.

6.Ortak ağız olmalı ne için toplanıldığına dair ara arahatırlatılmalı.

7.Mümkünse araçsız gidilmeli, araçla gidildi ise uzağa parkedilip yürünmeli(min 700 metre kuralı).

8. Adres tam öğrenilmeli tekrar çağrılaşmamalı.

9.Data hattı sadece sekreter getirmeli, aynı adresten 6-7 data hat sinyal vermemeli

10.GSM toplantı resmi olarak iş yerinizde yapılmıyorsa asla oraya getirilmemeli.

11. Toplantıya gidilirken gsm yanınızda ise uçak moduna almaveya kapatma sağlıklı değil, onun yerine birden batarya çıkartma veya hattıçıkartma daha sağlıklı (telefon ulaşılamayacağını operatöre rapor etmemeli).Şebeke değiştirip uçak moduna da alınabilir.

12. Toplantı mekanına yaklaşıldığında biraz geçerek veyabinanın etrafından dolaşarak fiziki takip var mı diye kontrol edilmeli eğer varise toplantı yerine girmeden oradan uzaklaşmalı.

13. Gsm açık bir şekilde seyahat ediyorsanız kullandığınızaracın kiralık olmasının bir espirisi yok daha önce belirttiğimiz gibi hts veeds sistemi entegre.

14.  Kağıt Kalem Yasak, Notlar Whatsaby Üzerinden Tutulmalı

15. 1 Mart´a kadar veri yansıtması yapılmamalı, sonrasındaise sadece ilgili kişi tedbirli yansıtma yapmalı.

16. Toplantılarımız 7-8 kişiyi geçmemeli(maksimum 9 kişikuralı) illa ki 9´u geçme durumu varsa gündemi işleyen arkadaşlara müsaadeedip tekrar 9´u geçmeyecek şekilde devam edilmeli.

17. Parça parça gelinip parça parça gidilmeli, insanlardanbir insan olarak gezilmeli şüpheli veya vazifeli gibi gezmemeli.

18. Toplantı yerleri rutine bağlanmamalı.

19. Bir haftadır belli olan toplantı yeri son gündeğiştirilebilir.

20. Gün ve saatte ara ara değişiklik yapılabilir.

21. Site güvenlik görevlisi veya komprike kamera sistemiolan yerler tercih edilmemeli.

22. İsim belirtmek lüzumu şart değilse başka bir vazifedekiarkadaşlardan toplantıda isim belirterek konuşulmamalı.

23. Tedbire teşvik için toplantılarda isim vererek ?falanı atmışlar, baskın yapılmış,şu şu ele geçirilmiş aman dikkat? demek tedbir anlatırken tedbirsizlik yapmak demek, magazine yer vermeyelim, anlatılmasında maslahat varsa isim adres vermeden anlatılmalı.

24. Her toplantı öncesi tek tek nasıl geldiği sorulmalı,tedbirsiz gelen arkadaş geri gönderilmeli veya bir yaptırımda bulunulmalı, birsonraki toplantıya tedbirli gelinmesi sağlanmalı.

25. GSM´de telafuz edilmiş toplantı veya randevu var ise gidilmemeli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli