"İktidara gelemeyecekler"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ne MHP ne CHP ne de HDP, biliyor ki iktidara gelemeyecek. `Bekara hanım boşamak kolay` diye bir söz var. `Milletin hoşuna gidecek laflar söyleyelim, bir tane fazla da olsa oy alsak kardır` diyorlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun katıldığı AK Parti Mitingi için kente gelen Yılmaz, miting sonrası Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası eski binasındaki Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin programına katıldı.

Programda konuşan Yılmaz, AK Parti`nin son 12 yılda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde çok büyük hizmetler yaptığını dile getirerek, "Geçmişte doğuda, güneydoğuda çok laf edenler, edebiyatını yapanlar olurdu. Sinema filmini çekerlerdi, acıklı sahnelerle, romanlar yazarlardı. Fakat hiçbir dönemde, rakamlar ortada, geçtiğimiz 12 yıl kadar bu bölgeye hizmet edilmedi. Kim gizlemeye çalışırsa çalışsın, kim çarpıtmaya çalışırsa çalışsın. Hani `mızrak çuvala sığmaz` diye bir söz var, eserler ortada" ifadelerini kullandı.

Milletin boş lafa karnının tok olduğunu söyleyen ve AK Parti`yi diğer partilerden ayırdığını ifade eden Yılmaz, "Bizim kulvarımız farklı. Seçim beyannamelerine bakıyorum, hepsini de inceledim. Ne MHP ne CHP ne de HDP biliyor ki iktidara gelemeyecek. `Bekara hanım boşamak kolay` diye bir söz var. `Milletin hoşuna gidecek laflar söyleyelim, bir tane fazla da olsa oy alsak kardır` diyorlar. Bol keseden bir takım sözler vaatler veriyorlar. Hiçbir planları, programları yok" diye konuştu.

"ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, YENİ BİR TÜRKİYE VAR"

Yılmaz, eski Türkiye`de yönetenlerin millete tepeden baktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kendi kafalarında bir gömlek vardı, onu millete giydirmeye çalışırlardı. Şapkasına, başörtüsüne, konuştuğuna, oturmasına, kalkmasına karışırlardı. Biz dedik ki artık böyle bir devlet olmamalı. Devletin amir, milletin memur olduğu bir Türkiye istemiyoruz. Milletin amir olduğu devletin memur olduğu bir Türkiye istiyoruz. Yönetenler milletin hizmetkarıdır dedik. Artık eski Türkiye yok yeni bir Türkiye var."

Bu anlayış içerisinde AK Parti`nin büyük reformlar yaptığını belirten Yılmaz, kritik bir döneme gelindiğini ifade ederek, "12 seneyi aşkın bir süredir bu kadar iş yaptık, reformlar yaptık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bunlara bir mühür vurmamız lazım. Yeni bir atılım, hamle yapmamız lazım. Ekonomimizde, teknolojik içeriği çok daha yüksek atılımlar yapmamız lazım. Bunları yapabilmemiz için bize güç vermeniz lazım" şeklinde konuştu.

TAKVİM


Anahtar Kelimeler: "İktidara gelemeyecekler"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı