İnternette en çok aradıklarımız belirlendi

Siber dünyada en çok arama yapılan sosyal medya başlıkları belirlendi. En çok arama yapılan konuların neredeyse tamamının çocuk ve ebeveynlik üzerine olduğu görüldü.

İnternette en çok aradıklarımız belirlendi

Türkiye`deki internet kullanıcıları, arama motoru Google`da en çok "Facebook", ``Youtube", "Google", "Haber", "Sondakika", "Sahibinden", "Facebook", "Hotmail", "Mynet", "eokul", "haber" kelimelerini aradı.

Türkiye  genelinde ve Erzurum`da Google`da yapılan aramalarda, en çok aranan kelimeler, "Erzurum haber", "AK Parti", "güncel haber", "İzlesene", "facebook", "google", "youtube", "çeviri", "Yandex" oldu.

Ülke genelinde "sağlık" kategorisinde "Bursa" ilk sırayı alırken, bunu  "SGK" ve "randevu" kelimeleri takip etti. Aynı kategoride en büyük çıkışı "kalp damar", "doktor bul", "şeker", "tansiyon" kelimeleri gösterdi. 
 
 "Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde, "THY" ilk sırada  bulunurken, bunu "İstanbul", "uçak", "uçak bileti", "Pegasus", "bebek" izledi.  Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren aramalar ise "resmi tatiller", "kamilkoç", "Atlasjet" ile "otobüs bileti" oldu. 
 
Aynı dönemde dünya genelinde en çok "Facebook", "Youtube", "Google",  "Hotmail", "film", "video" kelimeleri aranırken, Google`da dünyada en çok  yükselen aramalar "Facebook", "Youtube", "Google", "download", "you", "Hotmail"  şeklinde gerçekleşti. 
 
  
- En çok "Galatasaray" ve"Fenerbahçe" arandı 
 
 "Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler  sırasıyla "lig", "Maç izle",  "Galatasaray", "Fenerbahçe" ve "ligtv" olurken, bu alanda en çok çıkış  gösteren aramalar "Fenerbahçe Galatasaray maçı", oldu. Söz konusu kategoride "Fenerbahçe" 1. sırada yer  alırken, "Galatasaray" ise 2. sırada kendine yer buldu. 
 
  "İnternet" kategorisinde "Google", "Twitter", "Hotmail", "Vodefone" ve  "Turkcell" aramalarda ilk sırada yer alırken, "Türksat 4a", "Iphone", "Turksat"  yükseliş gösteren aramalar oldu. 
 
  
"Gayrimenkul" alanında ise "Sahibinden", "Milliyet" ve "emlak"  sıralaması oluştu. 
 
 - Erzurum ve Büyükşehirler ne aradı? 
  
İstanbul`daki internet kullanıcıları en çok "Facebook", "Youtube",  "Google"ı ararken, "Kiraz Mevsimi", "Medcezir" ve İzlesene" kelimeleri en çok  çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti. İzmirli internet  kullanıcılarının aramalarında "Facebook", "Youtube", "Google" sıralaması  gerçekleşirken, Ankaralı internet kullancıları "Facebook", "Youtube", "Ankara"  kelimelerini aradı. Erzurumlular ise; "Erzurum haber", "Erzurum sondakika", "Dadaş", Erzurum resimleri", "Erzurum`dan haber", "google", "facebook", "twiter" kelimelerini aradı.
 
  
  - haber, görseller ve Youtube`da neler aradık? 
 
  
Google`ın istatistiklerinde "haber" kategorisinde "Facebook",  "Youtube", "haber" en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda "Kurtlar Vadisi", "Kiraz  Mevsimi", "seçim sonuçları ve "Soma" en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler  oldu. 
 
  
"Görseller"de "Facebook", "calliuo", " ve "bebek" aramalarda ilk sırayı  aldı.
 
 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı