Ramazan Bayramı´nda beslenme önerileri!

Ramazan Bayramı´nda beslenme önerilerini haberimizden görebilirsiniz. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü´nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, Ramazan Bayramı´nda beslenmeye ilgili önerilerde bulundu.

Ramazan Bayramı´nda beslenme önerileri!

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü´nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, Ramazan Bayramı´nda beslenmeye ilgili önerilerde bulundu.
Ramazan Bayramı süresince şeker ve şekerli besin tüketiminin arttığını belirten Diyetisyen Aysun Yurdakul, "Ramazan ayı boyunca sıcak pideler, kalabalık davetler ve güllaç gibi keyifli ve bir o kadar da tehlikeli yiyeceklerin tüketiminin ardından gelen Ramazan Bayramı´nda kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bir ay boyunca farklı bir beslenme düzeninin yanı sıra iftar ve sahurdan oluşan az öğün sayısına alışmış metabolizma, bayramın gelmesiyle öğün sayısındaki artış ve fazla beslenme isteğiyle olumsuz etkilenebilir" dedi.
"İlk gün kahvaltıyı atlamayın"
Yüksek kalorili ve şeker içeriği yüksek besinlerin tüketiminin tansiyon, mide yanması, reflü, şişkinlik ve kalp-damar hastalıklarına sebep olabileceğine vurgu yapan Diyetisyen Yurdakul, "Daha ilk günden önceki beslenme alışkanlığımıza geçerken dikkat etmeliyiz. Bu nedenle birkaç öneride bulunmak istersek; bayramın ilk günü kahvaltıyı sakın atlamayın. Güne güzel sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın. En büyük tuzak olan ikram ve açık büfelerin hepsine evet dememek için açlığımızı kontrol altında tutacak şekilde öğün alışkanlığınızı oturtun" açıklamasında bulundu.
"Fazla kafein riskli olabilir"
Kişilerin ara öğünlerini, şekerlerini kontrol edecek şekilde meyve suyu, süt, badem ve meyve gibi karbonhidrat ve proteinli gıdalardan seçmeleri gerektiğinin altını çizen Yurdakul, "Hamur tatlıları, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Çay ve kahve tüketimine dikkat edin. Fazla kafein tüketmek özellikle şu sıcak günlerde yaşlı ve tansiyon hastaları için riskli olabilir. Yağda kızartmalardan, hamur işlerinden uzak kalmaya çalışın. Bayramda sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu sofralarınız olsun" ifadelerini kaydetti.

Kaynak:İha


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli