• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,48% 0,52
  • EURO

    34,93% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2324,94% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Ender Yüncü


Gelin! 10 Dakikalığına Delikanlı Olalım

Ender Yüncü´nün Kaleminden!...


 

Son günlerde Erzurum basınını ve kamuoyunu meşgul eden Gazeteci Recep Kapucu ve Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Kenan Biliz hakkında, İstanbulkapı işletmecisi Selahattin Dumanay´ın iddiaları görülüyor ki; Çok su kaldıracak. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir gazetecinin mikrofonlarına konuşan İstanbulkapı işletmecisi Selami Dumanay´ın, Gazeteci Recep Kapucu ve Yakutiye Beldiyesi Basın Müdürü Kenan Biliz hakkındaki iddialarını gazetecilik mesleği gereği hiç bir yorum katmaksızın internet sitemizde yayınladık. 

Yayınlamış olduğumuz röportaj haberin içeriğinde; Gazeteci Recep Kapucu ve Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Kenan Biliz´in iş adamı Selahattin Dumanay´dan Tehdit ve Şantaj yoluyla 400 Bin TL aldıkları ve bu paraları Recep Kapucu´nun Viski kutuları içerisinde transfer yaparken, Kenan Biliz´in ise Arabasının içerisinde çeşitli yollarla aldığı iddia ediliyor. 

Haberimizin yayınlandığı günden sonra Gazeteci Recep Kapucu´ya ait olan gazete güncel isimli haber sitesinde ?VARAN1- başlıklı bir haberde bizim Şantajcı Gazeteciler olduğumuz haberi yayınlandı. 

Aslında tüm kamuoyu Gazeteci Recep Kapucu´nun çıkıp "ben İşletmeci Selahattin Dumanay´dan para almadım, suçsuzum, İftira ediyorlar, yalan söylüyorlar, bu iddialar düzmecedir, Gerçeği yansıtmamaktadır." Gerçek olan şu diye makul ve mantıklı bir açıklama yayınlamalıydı. 

En azından ben ve benim gibi bir çok gazeteci meslektaşımız bunu beklerdik. 

YAPMADI... YAPAMADI....

Sanki! Recep Kapucu bir nevi suçunu kabul etti.

O Konuyla ilgili tek bir şey yazamamakla birlikte kirli işleri pazara çıkınca üstüne üstlük birde patinaja düştü. Bir yıl önce başımıza gelen kumpasla kendisini aklamaya çalıştı.

VARAN-1- İMİŞ 

Yahu! Sana Ender Yüncü´nün Temiz mi? Kirli mi olduğunu kim sordu ki? Senin İstanbulkapı İşletmecisi Selahattin Dumanay´dan Viski Kutuları içerisinde ne parası aldığın soruluyor. 

Aldın mı? Almadın mı? Aldıysan Ne Parası aldın? 

Erzurum halkını ve okurlarını ne yerine koyuyorsun? 

Saptırma haberler kullanıyor, patinajlar yapıyor ve eski haberleri güncelleyerek hakkında çıkan iddiaların üzerini mi kapatmaya çalışıyorsun? 

Yağmur yağınca, yarıklar mı kapanıyor? 

Hem! Haberin Kaynağı ben değilim. Birisi Sormuş diğeri cevaplamış. Ben haber içeriğine yorum bile katmamışım, noktasına virgülüne dokunmadan yayınlamışım.

Röportajı yapanda belli, mikrofonlar karşısında konuşanda...

Bu Adamlar Uzayda yaşamıyorlar... Erzurum´da yaşıyorlar..

Hem de Senin gibi dört duvar arasına saklanıp başlarını arada sırada dışarı çıkarıp sağa sola bakıp tekrar saklamıyorlar. Ulu orta yerde herkese de konuşuyorlar...

Varsa benim hakkımda da Böyle şeyler söyleyecek birileri mikrofonlarını açıp konuşturup yayınlamazsan müfterisin.  

Haydi! İtibarlı, dik duruşlu Bir Gazeteci isen Söyle!...

Paraları Viski Kutusunda Aldın mı? Almadın mı? 

Sayın Recep Kapucu: 

Haydi! ?VARAN2- Başlığı atarak hakkımda İkinci, Üçüncü haberleri patlatsana!... (Tabi Varsa...) 

Yeni bir şeyler var mı elinde?

Aynı ay gibisin. Dünyanın etrafında dolaşıp duruyorsun.

O günlerdir manşetinden düşürmediğin habere bir yenisini ekle.

VARAN-2- de.... VARAN-3-de, VARAN-4- de.... 

Ama sanki elinde birşeyler daha varmış gibi aba altından sopa gösterir gibi dolaşıp durma...

Merakla bekliyorum hakkımda başka Ne Yazacaksın diye... 

Aman Dikkat Patinaja düşme.

Aynı Haberleri ısıtıp ısıtıp kamuoyunun canına da çekme... 

Kamuoyunu gerçek haberlerle aydınlat. Objektif, güncel ve gerçek haberlerle.... 

Öyle yan yattı çamura battı olmasın!...

Erzurum terimiyle HERİF gibi, DELİKANLI gibi, Etek altından başını çıkarıp CE yapıp tekrar eteğin altına gizlenme. Bu taktiğini artık kamuoyu yemiyor. 

Düşman bile olacaksan Aslan gibi olacaksın.

Çünkü ben sana karşı hep Aslan gibi oldum. Bugüne kadar hakkımda yazıp çizdiğin hiç bir şeyden ötürü hakkında dava bile açmadım. (Gerek duymadım) Atalarımızın güzel bir sözü var buna ilintilenecek (Herkesle herele girilmez) 

Yalan yazdın, yanlış yazdın. İftira ettin, çıkarlarına ters düştüğüm, ipliklerini pazara çıkardığım birilerinden gidip para aldın hakkımda karalama yaptın, hakaret ettin. 

Bunca yaptıklarına karşılık olarak ben hiç bir zaman sinsice, haince ve kalleşçe seni sırtından vuracak tilkilik yapmadım. 

Çünkü senin karşında Tilki, Sansar, kalleş, puşt yok. Aslan Var!...

Savaşmak mı İstiyorsun?

HODRİ MEYDAN!...

Eğer ben bu tür Delikanlılığa gelemem, Aslan olmayı da beceremem diyorsan yardımcı Olayım!

Tüm Kamuoyunu birlikte doğru, tarafsız ve objektif yayıncılık anlayışı çerçevesinde karşılıklı aydınlatalım. 

Öyle Piyasada itibarlı gazeteci havasında dolaşarak caka satmakla olmaz. 

İftira atmak, Çamur at izi kalsın mantığı da sökmez bize. Herşey Objektif ve ısbatlı olacak.   

Tüm Temiz-Kirli çamaşırlarımızı vicdanımızla ortaya dökelim. 

Önce Kamunun vicdanının ne dediğine bakalım. 

GELİN 10 DAKİKALIĞINA KAMUNUN VİCDANI İÇİN DELİKANLI OLALIM! 

Ben mal varlığımı açıklayayım. Yüreğin yetiyorsa sende açıkla... 

İşte Mal varlığım:

1-) 30 Bin TL Değerinde bir adet Nissan Marka arabam var. (Arabamı geçtiğimiz yıl Dedemden miras kalan bir arsanın satışı sonucu aldım. Aziziye Tapu Dairesinden tarihleriyle ısbatlayabilirim.) 

2-) Babamın Kiracı oturduğu evde birlikte yaşıyorum. Başkada hiç bir şeyim yok. 

Ya Senin; Karadayı´dan Ne karşılığı aldığın belli olmayan, Kimin üzerine Tapulandırdığın meçhul eski Doğu Tv yanındaki evin, Son Model Araban, Hınıstaki Villan ve daha bilmediğimiz nelerin nelerin... 

Haa!... Unutmadan şunu da belirteyim. bundan Altı yıl önceye kadar (yani Ali Korkut Yakutiye Belediye Başkanı Kenan Biliz´de Yakutiye Belediyesi Bsın Müdürü oluncaya kadar) su faturlarını ödeyemezken ESKİ Genel Müdürüne birilerini aracı koyarak kesilen suyunu açtırdığın günleri ve Günde üç öğün Makarna yemekten bıktığın ve misafirlerini bıktırdığın günleri de biliyoruz.   

Özel Bir Soru: PKK´nın Yayın organı olan Özgür Gündem Dergisinde görev yaptınız mı? 

 

Bu arada unutmadan; Yakutiye Belediyesinde Ali Korkut başkanlığı ve Kenan Biliz´in Basın Müdürlüğü yaptığı süre içerisinde Gazete Güncel ve REK MEDYA´ya ait kaç Liralık, Kaç faturan var O´nu da bir söyle... 

HANGİMİZ ŞANTAJCIYIZ? 

Gel İstersen Daha İleriye taşıyalım: Türkiye Sınırları dahil olmak üzere tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını ve tüm Erzurumluları kamu vicdanı adına göreve davet edelim. 

Benim Kendisine şantaj yaptığım, Para istediğim yada haksız yere para aldığım tek bir kişi varsa çıkıp söylesin. Isbatlasın. Kamuoyu karşısında sana ve tüm Erzurum halkına söz veriyorum Bu şehri terk ederim. 

Hatta Daha ileriye gideyim mi? 

Türkiye Sınırları Dahil Olmak üzere tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve tüm Erzurumlulara sesleniyorum. Benim kendisine şantaj, tehdit ve benzeri yollarla haksız kazanç sağladığım biri varsa çıkıp tüm kamuoyu huzurunda ısbatlamazsa Şerefsizin, Namussuzun taa kendisi ve müfteridir.  

Daha Daha İleriye gitmemi istersen Ona´da varım. 

Türkiye Sınırları İçerisinde ve Erzurum´da Senin tarafından bildiğin, benim kendisine şantaj, tehdit ve benzeri yollarla haksız kazanç sağladığım birini yada birilerini bilipte tüm kamuoyu huzurunda yazmıyor ve söylemiyorsan müfterisin. 

Haydi bakalım İtibarlı, güvenilir bir gazeteci isen aynı çağrıyı sende internet siten gazete güncel´de yapar mısın? 

YÜREKLİ, DELİKANLI HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Buradan Yürekli, Delikanlı ve Haksızlığa uğradığına inanan tüm vatandaşları da ayrı ayrı göreve davet ediyorum; Gazeteci Recep Kapucu´nun İstanbulkapı İşletmecisinden aldığı iddia edilen 400 Bin Lira gibi haksız paranın sizde de bir karşılığı varsa (Yani sizde aynı durumla karşı karşıya bırakıldıysanız.) İşadamı Selahattin Dumanay gibi yüreğinizi ortaya koyun ve tüm kamuoyuyla paylaşın. Zor şartlar altında çoluk çocuğunuzun rızkını kazanmak için vermiş olduğunuz ekmek mücadelesinde şantaja, tehdite ve benzeri oyunlara boyun eğmeyin!.   

Gelelim Kenan Biliz´e; 2000 Yılına kadar Radyo Flaş´ta Ofisboy olarak çalışan Kenan Biliz, Belediye Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar tarafından Yakutiye Belediyesine işe alındı. O tarihe kadar sağlık güvencesi dahi olmayan Kenan Biliz bugün itibariyle değeri 300 Bin TL olan Lüks bir ev sahibi, Lüks bir arabası ve Lüks bir yaşantısı var. İstanbulkapı İşletmecisinin iddialarına henüz makul ve mantıklı bir cevap kendisinden de gelmedi. Umuyor ve diliyoruz ki; Önümüzdeki günlerde Kenan Biliz´de ben para almadım, Suçsuzum, İşletmeci Selahattin Dumanay iftira ediyor diye bir açıklama yapar. 

Bir Notta Kenan Biliz´e: Sayın Biliz, Siz de PKK´nın yayın organı olan Özgür Gündem Dergisi´nde görev yaptınız mı? 

Tüm Kamuoyunu vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyorum. ŞANTAJCI KİM? Biliyor ve inanıyorum ki; Tüm yüreklilikle kaleme aldığım bu yazımda arkamda hiç bir şaibenin olmadığı kanaatindeyim. 

Birilerinin tekerlerine çomak soktuğum için, Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına tecavüz edenlerin karşısında durduğum için, çıkarlarına ters düşen insanlar tarafından, At Hırsızlar, Mezar soyan mezarlık bekçilerinin sonradan bulma çocukları, Ermeniden dönmeler ve sonradan bulmalar tarafından sevilmediğimin de bilincindeyim. 

(Allâhümme! İnnî e´ûzü bike mineş-şikâkı ven-nifâkı ve sûi´l-ahlâkı. 

Allah´ım! Düşmanlıktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlaktan sana sığınırım.)

1 Eylül´e Kadar Tatildeyim. Döndüğümde görüşürüz. 

Kalın Sağlıcakla.........

adem
7.10.2015 08:21:11
sayın ender bey size güvenerek haber yaparsınız diye yazıyorum bizler yenişehirdeki fenlisesi karşısında bulunan makrokent sakınlerıyız binamız yaklaış 7 yıllık oldu tapularımızı alamadık sebebı her nekadar karadayı gösterilsede orhan bulutlardır niyami açıklıyayım bakınız 1-7 yıldır satılmış bir bina ve 7 yıldır birgun sokak temizliği görmedik 2-tapu alamamızın nedeni bınanın ssığınağının olmaması sığınağı alın diyor en önemli can alıcı cevap sığınak olan yer kırkıncıoğlunun mağazası başbakan bile el öpmeye geliyor milletin sığınağına göz koyna bız ne yapalım 3-8 katlar kaçakmış gunaydın adam yapmış satmış 7 yıl geçmiş kaçakmış bunu bile bile aynı adama eskı rus pazarının yerini niye verdın işin özü sorun çok istersenız sakınler olarak biel varız yeterki he deyin sesimizi duyurun